Ramsay’s Kitchen Nightmares 4×01

Po roce se Denton dokopal k tomu, že konečně z odposlechu přeložil další díl Ramsay’s Kitchen Nightmares (původní britskou verzi). Já už se jenom postaral o přečasování a korekce. Tento díl má hutných 49 minut a je určitě velmi zajímavé sledovat nejenom dění v samotné restauraci, ale i odlišnosti od americké verze. Třeba už jenom to, že uvidíme Gordona pomáhat při úklidu kuchyně nebo chybějící vypípaná slova.



  • Komentářů: 28

    1. 1
      0

      Díky moc za překlad, britská verze je mnohonásobně lepší než ta americká…

      jedna drobnost: „someone’s taking the piss“ není nic o chcaní – je to britský slangový výraz pro „někdo si dělá prdel“

    2. 0
      0

      Konečně nějaký pořád s Gordonem co je nevypípaný:D zajímalo by mě kolikrát za díl řekne fucking a fuck a kolikrát shit..:D

    3. 0
      0

      Tohle je paráda. Britská klidná verze, na kterou se člověk podívá strašně rád. Dokonce i přítelkyně sledovala celej díl s velkým zaujetím a to na US verzi jen tak zběžně kouká zpoza noťasu a nic. Já vim, že je s tim strašně práce, ale určitě nejsem sám kdo by chtěl další díly. Takže prosím jestli bude někdo z vás mít čas zkuste přeložit další díly. A samozřejmě díky za tenhle 😉

    4. 0
      0

      Ja si sakra rikal, ze to musi bejt nejaka divna cast Spanelska, kdyz si tam podavaj levou ruku pri pozdravu a ono je to zrcadlove : ) Diky za dil.

    5. 1
      0

      Tak to fakt nechápu. Když jedu někam na dovolenou, tak si dám něco místního a nebudu se přece cpát hranolkama se smaženou rybou (i když i ty hranolky někde servírujou jako přílohu). A navíc, britská kuchyně není zrovna vyhlášená, nebo je spíš vyhlášená tím, že není zrovna nic moc (proto taky mají ve VB tolik restaurací s různými světovými kuchyněmi) a tady přijedou do Španělska (svěží zeleninka, mořské plody atd) a chtějí britská jídla? Tak to se snad nedá nazvat jinak, než mučení! To mi hlava nebere.

        1. 0
          1

          Bohužel ne každej jezdí do zahraničí utrácet peníze za jídlo…

    6. 0
      0

      Udělali jste mi tímto dílem radost, i když už jsem ho kdysi viděla. Na Costa del sol bydlím už nějaký patek 🙂

    7. 0
      0

      to video je otocene zrcadlove? dle textu v nem 😀 ale jinak diky za zajimavej dil. Rad kouknu na dalsi

    8. 0
      0

      „Pak přede mě postavili toho kokota. Sedl sis někdy ke stolu a pozoroval někdy 6 zákazníků, jak před něma kmitá ten oslí šulin?“
      :D:D:D U tohoto jsem chytla záchvat smíchu.

        1. 0
          0

          Nechápu, proč se teda pouští do dalších sérií. Očividně jeho způsob moc nefunguje. Možná to bude tím, že jim všechno „připraví až pod nos“ – menu atd. a ten majitel má vlastně jen „držet hubu a poslouchat“ (což se mu povede na konci epizody a efekt vydrží ještě pár týdnů, ale povahu člověka za týden nezměníš, když na něj budeš ječet). Možná by to chtělo od Gordona jinačí přístup (víc zapojit personál/majitele do změn).

        2. 0
          0

          a co by si víc chtěl? on sám musí vést přece i své podniky, a tak nemá čas tam s nima zůstavat měsíc, aby je naučil všechno. A je jen na každým jak se k těm změnám postaví, že jo.
          Navíc někdy už jsou ty restaurace v takovejch sračkách, že ať to dělaj později sebelíp, už to nepomůže…

        3. 0
          0

          Osobně si myslím, že jde o efekt, který se objevil i u Ano Šéfe – rádce odjede, díl se odvysílá a pak přijde nápor, který restauratér nezvládne. A ten efekt na konci dílu (že to tam jede všechno ok) je tentam, protože v té době to ještě nebyla „slavná“ restaurace. Takže chyba nebude v Gordonově postupu, ale v tom udržet standarty při náporu lidí.

        4. 0
          0

          Úspěšnost restaurací Ano šéfe byla cca 20 %. Tady to bude plus mínus podobný.

        5. 0
          0

          Největší problém bude ten, že většina těch podniků už má dluh xy tisíc (v US verzi i miliony), což jim přece musí být dávno jasný, že to nezvládnou splatit, ani kdyby se zbláznili. Pak stačí dva horší měsíce mimo sezonu a jsou v háji. Nehledě na to, že když je majitel línej a arogantní bastard, tak nějaký tytyty od GR mu nepomůže, protože ta zapálená koudel u línýho zadku hoří chvilku – a pak to zapadne zpátky do starých kolejí. Šanci na přežití mívají akorát menší rodinné podniky, které nemají tak velký dluh.

      1. 1
        0

        Pokud má pořad sledovanost, tak proč by nenatáčeli další a další série. Až to lidi přestane bavit a sledovanost poklesne, tak to zastaví a zkusí něco jiného. To, že se řada těch restaurací ať už v Británii nebo USA později zavře, přece není jejich starost. Pokud se majitelé řídí Gordnovými radami, tak mají šanci uspět, jak dokazují díly, kdy se třeba po roce vrací do některých restaurací. Takže asi tak marné to není, ale jak říkám, je to jen a jen o sledovanosti.

    9. 0
      0

      Musím se přiznat, že jsem myslel, jak se tam vrátí znovu tak bude ta restaurace zavřena. Gordon má v sobě prostě nějakou sílu, která ty lidi vždycky nakopne, neuvěřitelné.

    10. 1
      0

      Sledovat to bez těch stále se opakujících vraceček, tak jak to je u americké verze je prostě balada 🙂

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.