Severoafrická kuchyně? Kdo z vás zná? Souboj restaurací proběhne opět ve stylu – luxusnější versus domáčtější. První podnik se jmenuje Momo a druhý Azou. Jako vždy se u obou restaurací objevila Achilova pata v obsluze při tajné návštěvě kritiků. Bylo vítězství zasloužené? Hlasovali byste stejně?
Tak neviem čo by bolo na tom zlé ak si hosť objedná jedlo a jedlo už je hotové a rozhodne sa pre iné tak to je blbosť aby mu vyhoveli a extra pre neho robili nové nakoľko kto zaplatí minuté suroviny pekne by som im to zaúčtoval…
Evidentně nevíš nic o tom,sice naúčtuješ i to první,ale zákazník už se nevrátí.Když to necháš na účet podniku,uděláš si očko,a toho zákazníka tam máš zpátky každý týden,tak kdy vyděláš lépe? Zákazník je pán a když bude chtít třeba smažené hovno,tak by ho měl dostat. No jo Slovensko, tam by jste účtovali 5 euro i za mouchu v polívce nebo chlup v haluškách. //easy, boy.
Síce s tebou súhlasím, ale určite by sa to šlo aj bez urážok na adresu Slovenska
takto zial chodi v nasich postkomunistickych krajinach, ze drzime hubu a krok. u nas teda nie je zvykom nieco vratit alebo akokolvek si nieco urcovat. to je sci-fi, teda aspon na urovni standardnych restik, samozrejme velke restiky si to dovolit nemozu, uz najma za tie ceny 🙂 v tom ma Ondra pravdu, mame neprimerane ceny vzhladom k sluzbam, ako keby Slovaci boli najbohatsi narod v Europe, aspon podla cien urcite…
dnesna moderna doba vsak ponuka podnikom, ktore nevedia varit inak ako z polotovarov, skvelu prilezistost, zmrazovanie potravin pomocou CAS od japonskej firmy ABI, to by sa potom uz nik nestazoval, ci je jedlo zmrazene alebo cerstve, lenze o tom my mozme zatial iba snivat 😀
Tak dnes jsem proslintala celý díl a s vplbou GR souhlasím, přála jsem si být v té jídelně. Jen myslím, že na finále nemají
Škoda té kvality videa.
Jelikož další díly budou už semifinální, tak souboj českých kuchyň neuvidíme 🙂
Eště španělská..
Vítězství je zasloužené……………to jehněčí v omáčce vypadalo fakt chutně a hlavně ten kuchař je opravdu rychlík:-D
Opět musím než souhlasit s Gordonovým výběrem. Jídlo měli užasné a obsluhu určitě zlepší. Rozhodně mě nadchlo i to jídlo připravované v posledním úkolu. Vzhledem k tomu, že nejím vnitřnosti a maso mám ráda propečené, bych se moc toho jednoho nenajedla. Ale to druhé, hmm nějak jsem dostala hlad. A navíc ten chleba k tomu. Miluji ty různé druhy středomořských chlebů a placek, takže hned jak jsem to viděla, tak jsem měla absolutně jasno, které jídlo by u mě vyhrálo a jsem ráda, že to tak i dopadlo.
Ještě poznámka k obsluze v restauraci Momo. I zde se potvrdilo staré známé přísloví o tom, že někdy je méně více. Není moc dobrá vizitka, když kolem běhá tolik lidí a pokaždé se přijde zeptat někdo jiný. Působí to dost chaoticky. A pak taky co se týče výdeje těch jídel. Já sice nejsem kuchař (stěží zvládám nakrmit sebe:-)), a v restauraci jsem nepracovala (pouze co jsem sledovala porůznu v TV), ale není běžné, pokud si skupina objedná najednou, že se nejdříve vydají všechny předkrmy a pak se jede ve stejném pořadí s hlavními jídly? První stoly tak mají dost času si jídlo sníst a pak dostanou další. A pokud se předkrmy vydávají rychle, tak je dobré zpomalit. Přišlo mi, že se to snažili vydat tak rychle jak jen mohli i za cenu toho, že by se lidem kupilo jídlo na stole.
Teda to poslední jehněčí v omáčce vypadalo neskutečně dobře 🙂