Kitchen Nightmares 4×13

Dnešní díl se točí okolo restaurace, kde majitelé považují mražené jídlo za dobré jídlo, což nejednomu z vás jistě připomene, proč si nedáváte ryby a jinou vodní havěť v našich restauracích (výjímky jsou). Předem se omlouvám za překlad „boil house“ jako „varna“. Pokud snad někdo z vás zná přesnější ekvivalent, nebo přímo popis, o co jde, určitě napište do komentářů. Také jsem si dovolil přeložit název restaurace „Zeke’s“ na „U Zeka“, bay se to lépe četlo. To je asi tak všechno. Mimochodem, díl je opět vcelku.

Předchozí díl Kitchen Nightmares Další díl Kitchen Nightmares



Komentářů: 23

  1. 3
    3

    Uf. Nebudu se ani tak zaobírat celým dílem, ale co mi přišlo hodně smutný bylo to, když si kuchař stěžoval, že je
    50 hodin týdně (necelých 8 hodin denně) v práci za pouhých
    400 babek TÝDNĚ.

    Když to teda spočítáme (počítám aktuální kurz americkýho dolaru):
    1$ = 20,45,- Kč / 400$ = 8,180,- Kč na týden / = 24,500,- Kč na měsíc.

    V porovnání s tím, co kuchaři (vím, nejen kuchaři) dostávají tady a spousta z nich nemaká jen osm hodin denně, je to úplně šílený.

    Jinak díky moc za videa, překlady, možnost stažení jak dílů, tak titulků. Není den, abych gordon.ura.cz neotevřela, někdy i jako první stránku vůbec :))

    1. 0
      0

      Bože. Copak nevíš, že přepočet měny není stejná cena za zboží? Jeho plat byl podle momentálních měřítek našeho trhu práce asi 8,820Kč na měsíc! A byt by ho stál tak 12,500Kč. Prostě se raději nevyjadřuj, když házíš kritikou a nenapadne tě taková samozřejmost, jako posun násobku z přepočtu na jinou měnu…..

  2. 1
    0

    Proč si ho volaj na pomoc když pak stejně ty majitelé co tomu hovno rozuměj všechno ale všechno spochybnujou???? tohle nechápu fakt…to je na palici prostě

  3. 0
    0

    Díky za zprostředkování těhle poučnejch serialů. Jako překlad boilhaus mě napadá taky vývařovna. dík a čau ktx

  4. 0
    0

    Zajímavý díl… asi patřil k těm lepším. Tady třeba bylo zajímavý, jakej ten jejich šéf byl macho, že fakt nesklonil hlavu ani před Gordonem a celkově se držel… I když za všechno (zdá se) mohl on.

    Každopádně během tadytoho dílu se mi hodně sbíhaly sliny… 🙂

  5. 0
    0

    Zatím jsem viděl pouze první 4 díly a podle mě jsou pro úspěch zásadní 3 faktory, které právě v „Ano, šéfe!“ chybí. Renovace, jídelní lístek a Gordon Ramsey.

    Právě díky tomu, že se tam objeví nejznámější kuchař na světe a díky novému designu tam začnou chodit lidé a jídelní lístek je tam naopak udrží i do budoucna. Jen jim podle mě musí dát i recepty a nejspíš i ukázat, jak se co vaří a okoření, protože jinak si to nedokážu představit. Když předchozí relativně snadná jídla se nedají jíst a to co vaří po změně je „fantastícké“.

  6. 0
    0

    dekuji za skvelou praci, preklad na jednicku, dil skvely, uz odpocitavam dny do dalsiho dilu, opravdu skvela stranka. jen tak dal.

  7. 0
    0

    Parádička,. děkuju za titule!
    Díl byl opět super,.. patřil mezi nejlepší,.. asi to dělá ta neuvěřitelná neschopnost sebereflexe majitelů, to se jen tak nevidí. Stále nemohu uvěřit že se něco změnilo, možná teď, ale do budoucna to asi nevydrží.
    Ta varna je správně,. pořád tam ve vekých hrncích bublá slaná voda s kořením a vaří se v ní mořské potvůrky. Jde jen o přasný čas vaření, nezatěžuje to kuchyň.
    Jestli se nepletu, už bude jen jeden díl… To je normální katastrofa,. na co já se budu těšit? 🙂
    Žijte blaze,… H13

      1. 0
        0

        Nechtěl bys místo 5. serie rovnou překládat Hell’s Kitchen?

      2. 0
        0

        Dáme ještě 5. sérku, protože jsou tam revisited díly, které byste určitě rádi viděli (jak se Gordon vrací na místa činu…)

  8. 0
    0

    Pro mě jeden z nejlepších dílů v poslední době.
    Great job!

    mimochodem ta servírka Candace byla snad nejmilejší servírka co jsem za ty čtyři řady viděl 🙂

  9. 0
    0

    Díky za překlad. Opět kvalitní práce.
    Díval jsem se na netu co by ten boil house mohl být. Vypadá to jako něco podobného jak je pekárna – místo kde se peče, tak boil house by měla být varna – ve smyslu kde se vaří. Např.: cukroVAR, pivoVAR. V tomto konkrétním případě místo, které je určené pouze k vaření a ničemu jinému. Jinak mě nic nenapadá…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *