Co se stalo s vítězi HK?

vitezove-HKSoutěžící Pekelné kuchyně bojují o dobře placené místo šéfkuchaře v jedné z Gordonových restaurací. Co se s nimi stalo po nějakém tom roce, dokázali si ono místo udržet, nebo se nad nimi zavřela voda kulinářského světa? V následujícím článku si ukážeme vítěze až do 8. řady, takže pokud jste ještě neviděli všechny sezóny,  můžete se připravit o překvapení…

 

1. řada

michael-wray

Vítěz první řady Pekelné kuchyně byl Michael Wray. Gordon Ramsay mu nabídl možnost otevření restaurace, nebo jet do Londýna a učit se pod samotným šéfem. Michael si vybral to druhé, ale později se rozmyslel kvůli rodině, protože chtěli s manželkou založit rodinu a nebyl prý správný čas na stěhování. Michael se objevil ještě ve třetí řadě, kde ochutnal jako porotce jídlo finalistů. Nyní pracuje v restauraci The Standard v Los Angeles a navíc má vlastní firmu na výrobu kuchařských nožů příhodně nazvanou Skull and Cleavers (Lebka a sekáčky).

2. řada

Heather West

Heather West je vítězkou druhé řady. Měla se stát šéfkuchařkou italské restaurace Terra Rossa v Red Rock Resort Spa and Casino v Las Vegas, nicméně se stala pouze zástupkyní (Senior chef) než jak jí bylo slíbeno. Po roce odešla. Smlouva, o kterou se hraje, je na jeden rok. Objevila se jako host ve třetí řadě a stejně jako kolega Wray taktéž posuzovala jídlo finalistů. Dále i v 5. řadě po boku vítězů a v 6.řadě dokonce zaujala místo po Glorii Felix (taková ta kuchařka, co sice nesoutěží, ale pomáhá šéfovi udržet službu – zástupce šéfa podobně jako kuchař Scott). Nyní Heather pracuje šéfkuchařka restaurace Monterey v New Yorku.

3. řada

rahmanVítězem je Rahman „Rock“ Harper. Jeho cenou bylo místo šéfkuchaře v Terra Verde v Green Valley Ranch, což dělal rok. Rahman potom prošel několika restauracemi v  (B.Smith’s Restaurant, Ben’s Next Door a The Carlyle Club). Objevil se ještě ve čtvrté a desáté řadě. Publikoval též knihu 44 Things Parents Should Know about Healthy Cooking for Kids (44 věcí, co by rodiče měli vědět o zdravém vaření pro děti).

 

 

4. řada

christina-profileVítězkou se stala Christina Machamer. Měla získat místo šéfkuchařky v Ramsayově London West Hollywood Hotel, místo toho ovšem dostala pozici zástupce. Tam prý pracovala 14 hodin denně. Potom si dala chvilku volno, aby se učila o vínu v kulinářském institutu v Greystone. Brzy potom se stala členkou týmu otevírající se restaurace Thomas Keller’s Bouchon Bistro v Beverly Hills. V roce 2009 se přestěhovala do Napa Valley a dodnes pracuje pro vinařství B Cellars, kde též vaří.

5. řada

DannyDanny Veltri je vítezem 5. řady Pekelné kuchyně. Stal se zástupcem šéfkuchaře (Sous chef) Stephena Kalta v podniku Fornelletto v hotelu a kasinu Borgata v New Jersey. Původně měl nastoupit jako šéfkuchař do jiné restaurace v kasinu. Když se z něj ale nestal šéfkuchař, dal výpoveď a stal se z něj poradce. Založil cateringovou firmu jménem Back From Hell Caterong (Návrat z pekla catering) poukazující na jeho minulost v pořadu. Potom se připojil ke skupině investorů, kteří chtěli založit serfařský bar s jídlem, což se asi povedlo, protože nyní v jednom takovém šéfuje. Jmenuje se Gnarly Surf Bar. Danny se vrátil do pořadu v jubilejním 100. díle (10. řada) jako VIP host. Taky ho v roce 2012 chytila policie, když řídil pod vlivem.

6. řada

Hell_s_Kitchen_DaveDave Levey je vítěz 6. řady. Jako už předtím, i on měl být šéfkuchařem v restauraci Arexi v Britské Kolumbii, ale v podstatě se stal normálním kuchařem. Pracoval tam až do roku 2010. Potom pomáhal své sestře s hudební kariérou a co dělá teď už není známo. Objevil se v 10. řadě, kdy vařil steak s Rockem.

7. řada

holliVítězkou se stala  Holli Ugalde. Měla pracovat jako šéfkuchařka v restauraci Savoy Grill v Londýně, nicméně nezískala vízum, aby mohla pracovat v  Anglii. Okomentovala to slovy: „Ani neví, zda o to vízum požádali.“ Šéf Ramsay vyjádřil zklamání, protože Holli je prý vynikající kuchařka. Holli přijala neurčenou částku v hotovosti a přijala místo v podniku B Ocean na Floridě. Objevila se ještě v 10. řadě v jubilejním 100. díle.

 

8. řada

nona-sivley-hells-kitchenNona Sivley vyhrála 8. řadu.  Spolu s hlavní výhrou – pozice šéfkuchařky v LA Market v JW Marriott Hotelu v Los Angeles – se stala také mluvčí vinařství  Rosemount Estate Wines.  Nyní pracuje jako šéfka kuchyně v LA Market se známým šéfkuchařem Kerry Simonem.



Komentářů: 16

  1. 3
    1

    nejlepsi stejne byla Heather..hezka, chytra a skvela kucharka..kterej chlap by ji doma nechtel:)

  2. 0
    0

    Ona je to především reklama těch podniků, jejichž jméno je zmiňováno jako trofej pro vítěze. LA Market si zřejmě připlatil, protože jeho jméno zaznělo na konci skoro každý epizody 8. řady (spolu s tou vinicí Rosemount).
    Má to logiku, protože svěřit rozjezd restaurace za milióny nějakýmu vítězi soutěže, to prostě nejde. Jedna věc je formální titul a druhá věc, kdo to skutečně řídí. Je to teda v podstatě lež, když na začátku slibujou „head chef“, ale taková už je televize. Málokdy je v ní úplná pravda. 😀

    1. 0
      0

      Ještě bych dodal, že sice používám překlad „zástupce“ a „šéfkuchař“, ale tyhle dvě skupiny mají víc rozdělení, které v čestině překlad nemají, ale ten význam se dá smrknout pro lepší pochopení právě do těch dvou slov, takže on/ona sice může být někdy „šéfkuchařkou“ – ale třeba jenom určitého úseku, nebo je také šéfkou kuchyně, ale nad ní/ním je onen megašéf kuchyně (těch větších kuchyní). Je to trochu kostrbatý, ale je takovej článek v en: https://en.wikipedia.org/wiki/Chef (chtěl jsem jinej, ale už jsem ho nenašel)

  3. 0
    0

    Supr, zrovna dneska jsem nad tím přemýšlel, jestli opravdu pak dál setrvají na těch jejich pozicích. Supr. Díky za info. 🙂

    btw: Poukázal bych na 2 chyby v textu.
    1. řada portoce
    6. řada pootm

  4. 0
    0

    Tak jasný.. však to nejsou kuchaři aby byli hned šéfové top restauraci.. když neumí ani pořádně něco uvařit.. Měli by bejt rádi, že se zviditelní a nějakou lepší práci vůbec dostanou. (ono bejt i zástupcem šéfa v top restauraci není špatnej job)

    1. 1
      0

      Samozřejmě, že hodně z nich musí nabrat zkušenosti. Ale potom neslibuj, co nemůžeš splnit. Výhra je pozice šéfkuchaře. Pokud to tak není, mají říct rovnou – pozice zástupce, s možností následného postupu. Ale to už není tak atraktivní 😀

  5. 1
    1

    Pekne ich odrbali vsetkych no biznis je biznis hlavne ze ramsey zarobil balik tipicka americka oblbovacka slubi slubi a skutek utek hanba im.

  6. 0
    0

    Tak to je hodně zajímavý, z kolika šéfkuchařů se stali zástupci 😀 Opravdu fér jednání. U té Christiny Mackamer, která prá pracovala 14 hodin denně, jsem si vzpomněla na Ramsayho slova u Kitchen Nigtmares – jak vždycky říká, že člověk nemůže být v kuchyni celý den, že musí mít i nějaký život..no zajímavý :))

    1. 0
      0

      Pokud si vzpomínám dobře, Ramsay jim nesliboval, že tam budou navždy. Ale že dostanou 1/4 mil. USD plat a místo šéfa. Kdo si to místo udržel a kdo ne, to už je asi jiný příběh.

    2. 0
      0

      Ono jde taky o to proč to místo nedostali. Ono vést takový podnik není sranda a je to neskutečný záhul hlavně na psychiku. Osobně si myslím že místo zástupce šéfkuchaře si sami dojednali. Co se chcete naučit když vy jste na té nejvyšší pozici? já osobně vyhrát takovou soutěž tak mnohonásobně raději půjdu na post zástupce a budu se učit od šéfa než si hrát na to že „já jsem nejvyšší“ a srát to tam.

    3. 0
      0

      Jenže aby se člověk něco naučil, tak to vyžaduje spoustu práce, já jsem dělala i 16ti hodinové šichty a přežít se to opravdu dá. Když chci něco umět, musím makat a jet a ne že budu v práci pár hodin denně a budu si myslet, jak budu za chvíli vše umět a půjde to „samo“ :)) Někdy není na osobní život čas, když chce člověk dělat kariéru, s tím tam musí ti soutěžící taky počítat ne?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *