MasterChef 6×19-20 – Finále

Museli jste si počkat o týden déle, ale teď tady máte dvojitou porci! Finále MasterChefa a tři sympatičtí soutěžící. Kdo odejde s titulem MasterChef? o titulky jsem se postaral já, Ajvngou (6×20) a Kamča (6×19). Pokud chcete podpořit naše dosavadní úsilí, možností je habaděj.

Předchozí díl MasterChefa



Komentářů: 50

  1. 9
    1

    Je super že blbí američaní mají rádí ukrutné příběhy… ale ta žena co vyhrála vařila v každém díle nejméně jedno mexické jídlo, vždyť ona nic jiného neumí… nebo aspoň do všeho cpala mexické koření apod.
    Je to hrůza, protože Derrick byl rozhodně na vyšší kulinářské úrovni. A takové jídla, co předvedl ve finále (ba i po celou dobu soutěže) nikdo nepředváděl a nešel tak moc do riskantních vod.
    Ostuda…
    Každopadně chválím titulky a Vaší práci, jen tak dál.

  2. 4
    4

    jako vazne? jeji jidlo bylo v porovnani s jeho uplne k smichu… same kecy jak maji “evelate dish”, a pak vyhraje jidlo pro deti. alespon je kazdemu jasne, jak tyhle radoby fer tv souteze funguji, jen se divim ze Gordon nema soudnost a pod takovou frasku se podepise. na jeho jidlo nemel jedinou vytku, kdezto na jejim jidle nasli vzdy neco spatne vsichni tri porotci. bezte s tema svobodnyma matkama do p*dele, v zivote ocividne dokazali jenom roztahnout nohy (kdyz je to to jedine co za celou soutech od nich uslysite)

  3. 0
    2

    Nejlepší serialy Kuchař ! Fandím Gordon 😀 .. Moc děkuji překlad 🙂 Těším se bude 7x 1-20 SUPER… Pochval vás překlad 🙂

  4. 7
    5

    Derrick je bez pochyby vynikající a technicky předčí 99% kuchařů na planetě. Proto nemám sebemenší strach, že by se díky této soutěži v branži neuchytil. Po skončení mu museli restaurace utrhnout ruce. Fandil jsem ale Claudii. Ne ani z důvodu, že „domácí“ kuchyně je mi bližší, ale z důvodu lepšího, a v tomto případě okamžitě lepšího, života pro její dceru. Myslím si totiž, že ta trofej je sice cenná, ale celkově vlastně nemá žádnou váhu. Nehledě na to, že to, co Claudia předvedla z běžných surovin, bylo úchvatné.

  5. 21
    5

    Rozhodnutí o vítězi mi zkazilo celou sérii, už od prvního dílu jsem fandila Derrickovi a strašně jsem mu to přála, škoda, Claudia rozhodně nebyla nejlepší 🙁

  6. 14
    2

    To je srandovní, že jí pár věcí vytkli a jemu ani jednu a jak to dopadlo, že? 😀 no nic

  7. 3
    0

    Jo jen takový dotaz. V tom první díle, kde byli ti profesionální kuchaři, nebyla ta černovláska s brýlemi jedna z vítězek HK, myslím, že se jmenovala Christina?

  8. 22
    2

    Už druhý rok je pro mne vítězem poražený finalista. V obou případech, pokud si pamatuji správně, tito vyhráli, když jídlo hodnotili profesionální kuchaři, což o mnohém svědčí. Pro Derrekovo jídlo hlasovala polovina z nich. Myslím, že ve finále předvedl neskutečné kombinace chutí, techniky a prezentace. A pokud jde o suroviny, tak i on používal úplně běžné suroviny, ze kterých vytvořil něco fenomenálního. Ale jak už tady bylo mnohokrát řečeno, jde především o příběh v pozadí a svobodná matka žijící s dcerou v jednom pokoji a navíc Hispánka je prostě víc než rodilý Američan, který umí vařit jako šéfkuchař z některé vyhlášené restaurace. Takže pokud budou i nadále pokračovat v této „korektnosti“ tak příště nejspíš vyhraje afroameričan či původní obyvatel (záměrně užívám tyto korektní termíny). Což ovšem jaksi navozuje otázku, jak dlouho to ještě udrží, protože už i Američané evidentně pochopili (nebo alespoň řada z nich), jak se věci mají.

  9. 9
    0

    Je vtipný srovnat jídla z finále z první (i z druhé) řady a z téhle poslední řady. V první řadě ve finále dělala Whitney obalovaný kuře 😀 a David jako dezert palačinku 😀 a přitom to není o tolik let zpátky :o)) tenkrát jsem se klidně mohla přihlásit i já :D:D

  10. 23
    1

    Proti mexické kuchyni nemám nic.
    Ale od začátku to byl pro favorit a rozhodně měl vyhrát Derick. Jeho kuchařku bych si rozhodně koupil.

  11. 24
    14

    Derick ji tak prejel, ze by mu mela trofej rovnou sama odevzdat, ale samozrejme to musi vyhrat svobodna, tlusta matka bez penez, slepa asijatka, stetka co se stala kucharkou a ital, ktery si prijel splnit americky sen( zrovna on byl teda vybornej, ale i tak). Skoda, ze to neni jako v MC junior, kde to vyhrava vzdycky ten nejlepsi. Holt u deti si tohle nemuzou dovolit.

    Budu se divat dal, ale je to humus velebnosti.

    PS: to i druha? vitezka, ktera prinesla rizek s kasi byla lepsi nez tahle mexicanka.

  12. 17
    9

    Tak hodně nenávistné komentáře jsem tedy nečekal. Pro mě byl celou soutěž Derrick jasným oblíbencem, přesto mi přijde logické, že ve finále vybrali Claudii (a sám jsem ji i tipoval, když se rozhodovalo) a víte proč? Protože oni mají vydat kuchařku. Tu kuchařku si musí někdo koupit. Proto zatím vždycky v souboji „Luxusní suroviny“ proti „Dostupné suroviny povznesené na jinou úroveň“ vyhráli ti levnější. A druhý argument, který mě přesvědčil o tom, že je jejich rozhodnutí logické: ještě jsme tu neměli latino vítěze 🙂 A sami víme, jak v USA na vyváženost dají.

    PS: už se rozjel MC Česko a mě osobně se zdá, že vykročili správnou nohou. S tou minulou spatlaninou se to rozhodně nedá srovnat.

  13. 4
    0

    Jidla vypadaly opravdu fantasticky… to je snad poprvy co se ve finale opravdu varilo na urovni, jinak vitezstvi me zas tak netrapi, ale byl z toho na konci citit takovy ten kalkul, ze vydame latino kucharku to budou lidi kupovat (takze zas vyhral pribeh svobodne matky mexicanky, ktere se splnil sen…) osobne bych to poradi presne otocil se Stephanem v cele 🙂

  14. 13
    12

    jak se dalo ocekavat…vyhrala mexicka tlustoprkda v „nejvetsi americky soutezi“ jinak by to byl rasismus 😀 nekdy predtim musela samozrejme vyhrat slepa japonka, cinanka nebo uz si napamatuju odkud byla…v tyhle serii samozrejme nesmeli chybet arabsti muslimove, indicky hinduisti, negri apod. a sem tam nejakej ten amik…samozrejme nesmi chybet nekdo jako je teplej navrhar 😀 no fandil jsem Stephenovi…kdyz prohral tak Derrekovi ale vysledek byl uz jasne predem stanovenej tak jako u jinych dilu kdo postoupi/vyhraje takze je to stejne o hovne 🙂

  15. 17
    0

    Vždycky z toho dělali pohromu, když vařil Ital italský jídlo… A najednou vyhraje Mexičanka, co vaří mexický jídlo… No nic, díky za titule…..!

  16. 29
    0

    Porotci si to umějí vždycky okecat. Kdyby ty jídla prezentovali opačně (Claudia Derrickovo a naopak), tak věřím, že řeknou, že to Derrick hrál poněkud najistotu a celou show představoval jen mexická jídla 😀 Pokud si dobře pamatuji, tak v minulých ročnících porotci vždy říkali „Chceme od vás vidět to nejlepší a ne abyste se drželi při zemi.“ a já myslím, že v tomto finále se Derrick rozhodně při zemi nedržel – hodně riskoval a nakonec představil úžasná jídla.

  17. 11
    25

    Pro všechny nespokojence – tato soutěž je hlavně o tom, jak se kdo dokázal zlepšit a ne kdo exceloval od začátku. Navíc mexická kuchyně je jedna z nejchutnějších, tak proč ne. Derrick má super techniku a prezentaci, ale přeci jen je jídlo nejvíce o chuti a věřím že Claudia to určitě měla top. Takže já s tím problém nemám, že vyhrála ona.

  18. 17
    2

    Nevím když to dělají pro diváky proč teda jsou diváci nespokojení. Je jasné že to měl vyhrát Derrick exceloval skoro pořád měl stále dobré výsledky. Claudia víceméně jen v té mexické kuchyni. Holt měla lepší příběh. Je to show a nejen že musíš umět vařit ale musíš mít i dojemný příběh.
    Kdyby šlo jen o vaření byl by to Derrick.
    Ale mě to celkem nevadí přeju jí to. Derrick je prostě lepší kuchař.

  19. 30
    2

    Ti je*e??? nikdy som si nebol viac isty vitazom ako dnes, Derrick bol najlepsi celu sutaz a vo finale ju prevalcoval, ved mu kazde jedlo vychvalili do nebies…pozeram s otvorenymi ustami a nechce sa mi verit….otras

  20. 2
    7

    Od první minuty, co jsem ho viděl, jsem zbožňoval Stephena, kterej skončil třetí. Jsem spokojenej.

    Vítězka mě nepřekvapila – loni to vyhrála krásná a nohatá a byl z toho poprask, letos musela vyhrát tlusťoška, taková jsou pravidla džungle.

    Díky za titulky, dobrá práce.

  21. 30
    0

    A amerického masterchefa vyhrála mexická kuchyně congratulations… V podstatě nic jiného vařit neumí. Jo Derrick byl ve všem lepší, škoda.

  22. 14
    0

    Bezkonkurenčně nejlepší řada. Ne dokonalá. K dokonalosti chybělo finále Derrick a Stephen. Doufám, že v další sérii budou obdobně zajímaví a veskrze sympatičtí soutěžící a ne arogantní trotlové.

  23. 11
    12

    Přeju jí to, vaří fantasticky, co na tom, že je v tom „politika“ kvuli dojatým divákům 🙂 Jedovatý a hnusnýv komentáře v český kotlině jsou běžná věc – diazepam forte na tohle docela zabírá 🙂
    Skvělá práce, díky za title, jen na konci jak hodnotí oba favority, tak je tam :“ Derrick vyl…“ a má tam asi být Derrick byl 🙂
    P.S. Chtěla jsem mrknout, ve které minutě byl ten překlep, ale už je opraven 🙂

    1. 6
      0

      Neřekl bych jen v CZ zkus mrknout na facebookovou stránku Masterschefa. Tam to vidí drtivá většina lidí stějně a je s koncem nespokojená.

  24. 18
    1

    Jak koukám na ostatní komentáře vidím to stejně… S vítězem nejsem spokojena… Měl to vyhrát prostě Derrick tomu jsem přála snad od začátku a v každém díle nějak exceloval a byl vidět… Za to Claudie té jsem si všimla tak v polovině série a jen díky jejím vlasům:D
    Prostě porotci jeli na diváky přes ten příběh a né přes to co předvedli… a zdá se to snad jen mě, že vyhrávají MS skoro furt jen ženy… mužského výherce si pamatuji jen Luca…:)

  25. 18
    1

    American dream. Nic víc. Super serie zakončena velký zklamáním z vítězkyně. Derrick techniky výbornej, každej díl patřil k těm nejlepším.

  26. 8
    2

    Mám dojem, že Christina vylezla před semi odněkud z tůně a zapomněla, že má na sobě neoprén. S vítězem spokojená nejsem, ale co se dá dělat. Každopádně za titulky moc děkuji. 🙂

  27. 9
    2

    celý je to jen o příběhu a tím pádem sledovanosti – takže propadák čím dál víc.. ale díky za překlad

  28. 27
    3

    V semifinále ohodnotili porotci všechny jídla chutnější od Stephena než od Claudie a stejně postoupila. Derrick byl celou soutěž lepší, jeho jídla byly vizuálně nejkrásnější za všechny řady a dle všeho i chutnaly fantasticky. A stějně vyhraje babizna, která vaří celou soutěž to stejné.

    Jinak bych rád závěrem shodnotil celou sérii. Paní porotkyně pro mě byla nejhorší zkušenost za celou dobu sledování Master Chefa a upřimně doufám, že se v dalších sériích již neukáže. S tím byl i spojeným fakt, že v

    Celkově bych tuhle řadu hodnotil tak 6/10 a to zachraňují jen soutěžící, kteří byli poměrně zajímavý, ale provedení celé série a celkovej dojem byl příšernej. letošní sérii se nejednalo o nejlepšího kuchaře, ale cukráře. Měli by ubrat na kaši okolo a víc se zabývat jídlem a bylo by to zase fajn.Upřimně jsem se po semifinále ani nechtěl dodívat, protože to bylo směšné. Podíval jsem se hned do komentářů a potvrdil si co mi bylo jasné. Každopádně dodíval jsem se o den později alespoň na to, co uvařili a víc jsem vidět nepotřeboval.

    Než-li takhle, tak radši nijak 🙂

  29. 15
    4

    to sem presne vedel, ze si Graham prosadi tu kravu claudii.
    jasny dokazala z obyc surovin asi vic.. ale zas delala jen mexiko. pizda

    a stejne za to muze ajvgnou ! :DD to je tajnej 4. porotce ;D

  30. 33
    4

    Připadá mi, že Claudia vyhrála jen proto, že je mexikanka a svobodná matka. Měl vyhrát Derrick, ale porotci rozhodli jinak.

  31. 41
    2

    Claudii to samozřejmě přeju, ale vyhrát měl Derrick. Vezměte Claudii všechny mexické ingredience a bude v háji. Ale co, Derrick se určitě ve světě neztratí 😉

  32. 37
    4

    chce sa mi zvracat. dalsie chore politicky korektne rozhodnutie o vitazovi. Derrick bol jednoznacne lepsi, ale musela to predsa vyhrat slobodna matka z mexickej/hispanskej komunity (odtial este vitaz nebol). MasterChef 7 vyhra natuty nejaky gay/lezbicka ak nebude vojna (to asi nebude MasterChef), alebo nieco podobne a bude potrebne urobit politicky korektne/chcene rozhodnutie tymto smerom…

  33. 47
    1

    No to ne … !
    To je pořád „udělejte své jídlo jako do špičkové restaurace“ a pak … vyhraje šlupka z kukuřice.

  34. 16
    1

    Neskutečné. Nepamatuji se, jak v předešlých finále, ale v tomto mi to přišlo neskutečně vyrovnané, i co se hodnocení porotců týče. Vzhled chodů a techniky přípravy byly naprosto famózní. Když byli v trojici, tak jsem to přál Stephenovi. Při samotném finále jsem pouze zíral s otevřenými ústy a ani neměl čas zapřemýšlet, komu bych to teda asi více přál. Při samotném vyhlašování jsem tušil, že se vítězem stane nejspíše Derrick, především díky technikám a svým moderním pojetím všech chodů, které jsem předpokládal, že porotci upřednostní, avšak nakonec jsem byl ještě překvapen. Letošní finále za sebe hodnotím jako naprosto epické.

    Co dodat závěrem? Obrovský dík celému týmu, který se podílel na překladu a distribuci všech dílů! Tato série byla skvělá.

  35. 18
    1

    Opět pro mě trochu nepochopitelné rozhodnutí. Lidsky jsem to vítězi přál víc, ale konkurent ho dle mého názoru technicky, vizuálně i tou finesou překonal. Další finále MC, kde se s porotci neshodnu, ale oni to holt alespoň chutnají 🙂 Už si moc nevzpomínám na minulé řady, ale troufnu si tvrdit, že to byl předvedenými jídly asi nejlepší duel dosud. Určitě k tomu přispělo i to, že každé jídlo dělali zvlášť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *