MasterChef 4×09

Jak už víte z ukázek, dnes se soutěžícív tajemné bedýnce „utkají“ s ingrediencemi, které se rozhodně nedají označit slovem „běžné“. Co říkáte třeba na takový čínský černý mech, který se Joeovi bude pěkně hodit místo paruky? Vyřazovací test nezklame a Gordon nám předvede jeden z jeho psychologických triků.

Předchozí díl MasterChefa Další díl MasterChefa



Komentářů: 79

  1. 0
    0

    I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping the same high-grade site post from you in the future too. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own site going now. Really blogging is spreading its wings and growing quickly. Your write up is a great example.

  2. 0
    0

    Hi. Neat article. There’s a problem with your website in chrome, and you might want to test this… The browser is the marketplace leader and a good component of other people will pass over your excellent writing due to this problem.

  3. 0
    0

    I was just seeking this info for a while. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your website. I wonder what is the Google’s issue that does not rank this type of informative websites closer to the top. Usually the top websites are full of garbage.

    1. 1
      0

      Jediná horší prasnice co kdy kde byla, na jméno si už nevzpomínám, byla v Hell´s Kitchen. Bleeeh

  4. 2
    0

    Vyhodit takto Howarda za to, že řekl, že by se měla více hodnotit kreativita mi nepřijde dobré. Ale kdo z nás ví, co všechno bylo řečeno mimo záběr, třeba se v týdnu s Joem více chytli… No, ale Joe by si měl držet větší odstup od emocí a hodnotit podle chutě jídel, ne podle osobností.

  5. 0
    0

    Super díl! Treščí játra bych hned sežrala! Vypadnout měl ten „javorovej sirup“, „paprika“ byla ještě v pohodě:-)

  6. 1
    0

    Já nevím proč mě zrovna dneska v průběhu sledování napadlo, co dělají v prvním úkolu s tím jídlem ti soutěžící, kteří nejsou vybráni do nejlepší trojky 🙂 Doufám, že ho aspoň sami sní.

    A taky mi pořád vrtá hlavou pořád jedna a ta samá věc – přeci žádný amatérský kuchař nemůže znát všechno a oni tam často vaří tak specifické věci a přitom nikde ani recept. Já bych nedokázala jen s fantazií uvařit něco, co má mít svou typickou chuť, typickou konzistenci, jak bylo v dnešním díle pořád připomínáno. Neříkejte mi, že tam prostě nemají někde postupy – to že máte napsán recept neznamená, že se vám to povede. To v českém Masterchefovi bylo ukázáno, že mají recept, to jsem byla ráda. Tady si hrají na něco, co nejde a to na to, že přeci všichni ví vše a vše zvládnou. To je na mindrák. 🙂

    1. 1
      0

      Já jsem nad tím taky přemýšlela – tolikrát někdo řekl, že něco vařil poprvé a povedlo se mu to – takže určitě musí mít jak recept, tak postup.

      1. 0
        0

        Přesně, akorát fakt nechápu, proč to tam neukáží. Mě kdyby někdo řekl, abych z hlavy udělala NAŠE NÁRODNÍ JÍDLO třeba svíčkovou a nedělala jsem ji nikdy, přitom jedla, tak to prostě neuvařím, i kdybych se stokrát rozkrájela a věděla, že to chutná tak či tak.
        A kolikrát tam říkají, že se musí dodržovat takový postup, jinak to nevyjde, tak když to nevařili a přitom se jim to povede, tak to mi hlava nebere. Takže jak píšeš Ty Terezec musí tam mít někde schovaný ten recept. A to fakt nechápu, proč to nepřiznají, na tom přeci nic není.

      2. 0
        0

        V nějaké diskuzi se to myslím už řešilo. Už si to přesně nepamatuju, ale prý mají průběžné školení mimo natáčecí dny o postupech a recepty taky mají k dispozici. Jestli si to i zkouší těžko říct. V soutěži už pak jedou bez postupů s tím, že by to měli znát.

      3. 1
        0

        Vojtap – tak to děkuju, to jsem netušila. Ale i tak je to dost husté, asi bych si to nezapamatovala napoprvé. A je škoda, že to tam neříkají, pro mě je to teda dost podstatné.

      4. 0
        0

        Ale pokud mají průběžné školení o postupech, tak musí dopředu tušit, co bude v úkolech, ne? Já si myslím, že mají k dispozici recept i postup, akorát to na kameře není vidět. Přísahala bych, že jsem v jednom dílu (tato série to nebyla) viděla jednu soutěžící, jak něco studuje při úkolu z papíru.

      5. 0
        0

        @terezec: tušit můžou, ale neví. Mezi natáčením může být těch školeních víc nebo se jedno školení může týkat více jídel. Pochybuju, že jim říkají, co bude další úkol, poté by u soutěžících nebyl prostor pro chyby, na které je divák přeci jen nejvíc zvědavý, všichni by byli připravení. Taky mě to vždy vrtalo hlavou, jak může někdo, kdo nepeče za 30 minut připravit 12 muffinů jen tak. Ty školení dávají smysl, z receptu se možná dovíš kolik čeho, ale už ne jak složit mixér, nastavit troubu nebo taky dobře ozdobit.

        Já si zatím žádných papírů s postupy nevšiml. I když v tom nepořádku, co vždy mají na svých stanovištích i oni mají problémy něco najít 😀

      6. 0
        0

        nakonec jsem k tomu našel článek nebo spíš rozhovor s Christine a Joshem z minulé řady, kde se potvrzují ty školení.
        http://www.thebraiser.com/masterchef-finalists-interview/

        Mezi natáčením opravdu mají „cooking class“ a přístup k široké knihovně s kuchařkami, aby mohli studovat. Nikdo však neví, co bude další úkol, protože školení není zaměřené jen na jídla, co mají dostat příště.
        Josh pak dodal, že jim na školeních neříkají jak připravit jídla krok od kroku, neřeknou jim, jak připravit jablečný koláč, ale dozví se, jak udělat krustu…

  7. 0
    0

    Do tohodle dílu byl Joe můj oblíbený porotce. Ale tohle? Vyhodit někoho jen pro to, že se Joea zeptal na jednoduchou otázku? Gratuluju Joe, tvůj škleb na konci nám všem dokázal, že tvoje ego už by nemohlo vylézt vyš.

    1. 0
      0

      V každé řadě je nějaký takový frajírek či týpek, který si tak trošku víc myslí. Mě osobně tito lidi nevadí, mají prostě jiný pohled na věc, ale porota to vidí tak jak to vidí a to pořád stejně – nemají rádi machýrky, kteří si myslí, že to dělají líp než je v úkolu ukázáno. A pokud je tam někdo drzý, tak to prostě porotě vadí. Určitým způsobem je to i výchovné – chovej se pokorně, tak to má být.
      Jak říkám, mě to nevadí, ale porota to prostě má takto nastaveno a pokaždé takového soutěžícího postaví do latě tím, že skončil.

  8. 0
    0

    Joe je prostě takovej narcistickej namachrovánek…všechno ví, všechno zná, hraje si na strašnýho intelektuála a drsňáka..od tý doby co to vyžraný prase zhublo mu pěkně stouplo ego…trapnej namachrovanej kokůtek…hlavně až budete dávat mínusy tak nezapomeňte zmínit jak je skvělej protože nosí tenisky…buzny

  9. 0
    0

    Též se zastanu Howarda. Uznávám, že je to show a patří to k ní, ale Joe se k tomuto snižovat nemusí, soutěž je v první řadě o tom, jak umí amatéři vařit, ne o tom, jestli amatéři odkývají vše, co tři mágové řeknou. Nicméně, ten vulgární dovětek už Howard silně přehnal.

    Fandím: James, Lynn, Jonny
    Přeji si vypadnutí: Krissi, Beth, Luca

  10. 0
    0

    Štve mě, jak u soutěžích s tajemnou bedýnkou nám ukáží jen 3-4 jídla a potom z těch 3-4 jídel jsou vždy ty 3 nejlepší.. Stejně tak, když u vyřazovacích testů se zaměří na +-5 lidí, které potom i porotci vytáhnou k sobě (nejhorší nejlepší) a od odstatních ani jídla nevidíme, což mě docela mrzí (vím, že se to musí vejít do 42 minut, ale tak kdyby tam dali jen krátké úseky záběru na jídlo a člověka..) Hned, jak začali v tomhle díle ukazovat Lynna, bylo mi jasný, že on bude mít jedno z nejhorších jídel na konci 😀 😀

    A malá poznámka, 26:24 není sebou, ale s sebou 🙂

    1. 0
      0

      ono by se to do těch 42 minut vešlo kdyby tam „napjatý“ scény neměli 6x zopakovanou 15 vteřinouvou pasáž – holt remindery po reklamách tipuju.

    1. 0
      0

      Zrovna u Krissi si troufnu říct, že má velkou šanci se tam udržet dlouho. Prozatím se jí daří.

  11. 0
    0

    opět skvělý díl, to s tím Joem bych neviděl tak černě. Porotci si celkově hodnotí jak se jim to hodí, někdy chválí jednoduchá obyčejnější jídla za to, že v jednoduchosti je krása a někdy je zase sprdnou za nedostatek kreativity.
    Howard se bránil dobře, Titul Masterchefa neznamená nejlepší kopírka, nakonec nikdo nedělal přesně tu samou výplň co Lydia a sprda nedostali.

    Ještě dotaz. Je tu někdo kdo sleduje Hells Kitchen? Konkrétně 10. serii? Jsou v ní spoilery na 9.? Přemýšlím, že začnu sledovat 10. a pak až 9.

    1. 0
      0

      To jasně, kreativita. I třeba pan „javorový sirup“ se nezdařil, ale asi u toho neměl takový blbý kecy a přijal kritiku od lidí, co vědí víc 🙂

      1. 0
        0

        Určitě, Howard měl spíš uznat, že totálně odbočil od tématu. Všichni ostatní se to v rámci úkolu snažili něčím ozvláštnit, aby vyčnívali Howard tam narval papriky a kmín, čímž se těstoviny asi moc neplní (nebo já takové ještě nejdl), Dostal takový pojeb, protože jde vždy mimo téma a úplně špatně…

  12. 0
    0

    Nevíte, jestli se dají kuchařky Lidie Bastianich koupit i v českém překladu? Pokud ano,poradíte pod jakými názvy, kde nebo od jakého vydavatelství? Díky 😉

  13. 0
    0

    Tady se trochu zastanu Howarda..

    Shizuma, Alchemist: Chciju vam do xchistu 😀 skoda mluvit 😀

    Zas Joe dela sceny kvuli blbostech 😀 Bylo to zbytecne, ale Joe je Joe 😀 Vsiml jste jak Luca cumi a Grahamovi se zas nelibi Joeovi kecy? 😀

    Eddie chjo proc jsi nevybral Kriss? Ja se tak tesil, ze dneska budu honit nad krasnym snem, jak ona bude zurit krava nebeska.. Ja ji tak nesnasim 😀 Plna huba kecu o ostastnich a sama to robi ..

    1. 0
      0

      Pročpak? =) Copak to vadí, že jsem ráda, že vypadl člověk, který je mi nesympatický? =)

      Ano, Howard měl pravdu, že tam mají hledat někoho, kdo bude kreativní a neokopíruje jen nějaký jídlo, v tomhle s ním souhlasím. Ale to furt neznamená, že by mi byl sympatický a měla bych ho ráda. To ne-e =D
      A to vyřazování stylem „Ten člověk ví, že je to on“ nemám ráda, přijde mi to trochu hnusný vůči těm soutěžícím =D

      Taky jsem doufala, že Eddie vybere Kriss, těšila jsem se, jak tam bude zuřit. =D

  14. 0
    0

    Další skvělý díl s napínavým koncem :).19:30–>“budeme“ místo bude.Díky za překlad,skvělá práce.

  15. 0
    0

    Konečně vypadl ten vůl.Joe měl pravdu s tím jeho přístupem“Já to zkusím a doufám že to bude fungovat“.Protože to zkoušel už víckrát a asi jenom 1 se mu to povedlo.

  16. 0
    0

    …………Joe je prostě deb*l………….. Být tam já tak zahodím vařečku a plotny už se nikdy nedotknu. Ten Joe to je ta nejlepší katovská role ve všech reality soutěžích které jsem viděl. ( Maminka je však molto simpatico 🙂 )

    1. 0
      0

      Tss miluji jeho grimasy, když ochutná – zakoulí očima – otočí se. Prostě dokonalost 😀 😀

      1. 0
        0

        hmm já teda ne…v prvních sériích to bylo ještě vtipný ale teď už to jeho jednotvárný přehrávání začíná být dost nuda

      1. 0
        0

        co bere netušim ale už je to takovej malej trapáček…naprosto jsem hotovej z těch jeho pohádek o itálii…mno jasny..stravil jsem nuceně v tý jeho zkurvený zemi 3 týdny…když jsi vzpomenui na pizzu pod názvem 4 roční období…super…těstoviny..jako u nas..ale nikdy už bych se tam nevrátil…navíc….žít se tam dá jen v noci…tomu plešatému píčusovi stejně nežeru ani slovo….ty jeho pohádky o italskych jidlech ktery si vymyslel si muze strcit zpatky do prdele..

      2. 0
        0

        Prostě Joe..tvoje herecký výkony stojí za hovno…to už ten Keporkak Ellitot je důvěryhodnější..
        btw: myslíte, že ten vorvaň Elliot se dožije 40ky? já se divim, že ten rosol ještě vůbec žije…

      3. 0
        0

        Už ho asi i trefilo, tak začal hubnout, dával fotku na instagram.

      1. 0
        0

        tak to tě celkem lituju..musíš být dost zabržděnej:/ ale na něco by jsi se hodil…nechceš dělat delfína u nás v delfináriu? dostal by jsi čokoládu a mohl by jsi si hrát s hřebenem….

  17. 0
    0

    Tento způsob „nevýhody“ ve 2. kole se mi nelíbí – resp. když už, mělo by to zasáhnout víc než 1 – 2 lidi, ale třeba polovinu.
    Každopádně mi spadl šutr z hercu, že nevypadl Lynn, jeden z nejsympatičtějších chlapíků v téhle sérii.

    1. 0
      0

      Myslím, že kdyby měl vybrat polovinu, tak by to bylo víc zajímavější, než jen dva lidi =D
      A taky jsem ráda, že Lynn zůstal, tak nějak mu fandím =D Sympaťák od pohledu =D Vždycky jásám když je tam na něho záběr =’D

  18. 0
    0

    Ta psychologická bitva …. oči vykulené a myslela jsem si „Tak dělejte už jeden z vás…“ Už od bedýnky jsem si myslela, že když najednou začli zabírat toho jednoho soutěžícího, že asi vypadne… Naštestí nevypadl 🙂

  19. 0
    0

    Pokud je někdo narcis a musí si dokazovat svoje ego, pak je to definitivně Joe. To co dneska předvedl fakt bylo nechutné. Už mě s tím „já jsem odborník na italskou kuchyni a když to není podle mě, tak to nestojí za nic“ opravdu štve. A to co mu řekl Howard sedlo přesně… pokud chce jen napodobovat něco co tam někdo předtím předvedl, tak to není žádná kreativita. Pokud je někdo zvyklý na jiné ingredience, proč by to nemohl zkusit použít do těstovin. Hláška tohle v Itálii nemáme, tak už to ze zásady není dobré, je neskutečně arogantní.

    A co se týče Beth, no co k tomu dodat. Mají na to 60 minut, vezme si největší hrnec na kolik na 5-10 kousků těstovin, zapne to cca posledních 10-8 minut před koncem, nedá pokličku a diví se, že se jí neuvaří voda….

    1. 0
      0

      Uznám, že se do něho trochu s tím „Já sem Ital, takže to musím vědět“ Joe trošku opřel…ale Howardovo jídlo nejdřív ochutnala přece Lydie…a ta echt teda musí vědět jak na to… to zas bylo arogantní od Howarda, když odpyskoval o těch ingrediencích 🙂

      1. 1
        0

        Popravdě, mě přišel Joe v pohodě. Hezky srhnul, co Howard dělal resp. nedělal celou soutěž. Asi by mi nevadilo, kdyby se takhle opřel i do jiných soutěžících 😀 😀

      2. 1
        0

        Možná to mohl Joe říct mírněji. Bylo sympatické, že se Howard nedal, ale mohl to říci také jinak a ne frackovitě odceknout.

      3. 0
        0

        Simon: náhodou ho tím ten Howard dobře setřel a navíc měl pravdu.

      4. 0
        0

        Kopr: Joe nepůsobil moc setřeně 🙂 Pravdu Howard měl (a je dobře, že se najde někdo, kdo to těm mistrům světa amoleta všechno jenom neodkýve), ale poukazoval na něco jiného, než o čem Joe mluvil. 4 porotci usoudili, že ta jeho inovativní improvizace stála za prd. U toho mohl Joe také zůstat – hodnotit jídlo a ne přístup. Ale z nějakého důvodu (asi proto, že to je Joe) se po něm povozil. Je to holt show. Ale mimo mi to nepřišlo.

    2. 0
      0

      Joe je Joe, mám ho ráda 🙂 Co si budeme povídat, kdyby nám někdo nacpal papriku do svíčkové, protože tak ji nikdo jiný neuvaří a je to změna, tak bysme taky koukali, jak blázni. Možná jsem nevybrala nejlepší příklad, ale snad je jasné, jak to myslím 🙂

  20. 0
    0

    Škoda, že pernamentně opomíjí některé soutěžící. Např. u Bri nikdy není ukázáno, jak k ní mluví porotci v průběhu vaření, ani pak to, co uvařila. Stejně tak např. Savannah. Je pak jasné, že tihle lidi nebudou vybráni ani jako nejlepší, ani nevypadnou. Byla bych radši, kdyby u každého soutěžícího byl natočen komentář od jednoho porotce, místo toho, aby se všichni půl hodiny rozplývali nad jedním jídlem 😀

  21. 0
    0

    Podle mě si Joe něco dokazoval. 😀 Prostě zkoušel něco a nevyšlo to, to se tam stává v každým díle někomu.

    1. 0
      0

      Eidam 30% !
      To je nejslavnější česká surovina 😀 Ale myslím že s tou by si neporadil ani Gordon 😀

      1. 0
        0

        možná ještě nějakej ten utopenec nebo olomoucký syrečky 😀

  22. 1
    0

    Strihac si s tim dilem moc prace nedal, odkryjou bedynky a za par minut kdyz je na ne zaber z dalky tak stoji pred zakrytyma 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *