Jak na steak…

Klasika klasik. Bezpočetněkrát viděno, ale opakování nikdy neuškodí, obzvlášť, když nám to ukáže Gordon. Překlad pernik.



Komentářů: 13

  1. 0
    1

    Měla bych dotaz: jak dlouho se má dělat steak, když ho chci well done? Třeba vepřové maso. Díky

  2. 0
    0

    Super, díky za video! Já to dělám podle podobného návodu, ale dost jinak. Pánev rozehřeju bez tuku a steak potřený olejem tam hodím. Jednu stranu, otočím a dodělám druhou. Vypnu oheň, osolím, opepřím a přidám máslo přímo na flákotu. Zaklapnu pokličkou a nechám na té rozpálené pánvi zhruba 10 min dodělat. Vždy perfektní.
    Zejtra zkusím podle Gordna a uvidíme…
    S kořením bych zůstal taky u soli a pepře… škoda přebít chuť masa 🙂

  3. 0
    0

    hmm dal bych si ale nemam na to..ja si koupim tak maximalne za 3 petky mlety „kureci maso“ z alberta..to kureci maso ale obsahuje koninu a konina obsahuje hovezi a hovezi obsahuje tasemnice..+ namlety kosti, slachy a napichanou voda aby to vypadalo, ze je toho hodne:) kazdopadne je mi to jedno..stejne to sezeru..ja zas nejsem vubec vybiravej:)

      1. 0
        0

        me je to u prdele..sezeru i lidsky maso kdyz dostanu hlad

  4. 0
    0

    Proc nezmienil ze steak nesmie byt ihned po zabyjacke ale par dni odlezany v ladnicke najlepsie u mesiara na objednavku.

  5. 0
    0

    škoda že nezmínil nakořenění steaku… někde jsem četl že jen pepř, nekde že sůl a pepř… Jamie dělal dokoce kořenící směs :D. Gordon asi všechna tajemstvi neprozradí 🙂

    1. 0
      0

      Preferuju klasiku – sůl, pepř a máslo. Rozhodně solit těsně před úpravou nebo až po tepelné úpravě, jinak sůl vytáhne šťávu.
      Pokud někdo koření, rozhodně bych nedával papriku, aby to nezhořklo. maximálně bych přihodil na ovonění nějaký tymián. Jinak mi to přijde jako přebíjení chutě skvělého masa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *